Laatimani oppaat  on tarkoitettu auttamaan Sinua parantamaan omaa tai läheistesi terveyttä tilanteissa, joissa asiantuntevan terveydenhuollon ammattilaisen arvio ei ole mahdollinen. Oppaiden sisältämät ohjeet ja väittämät perustuvat 15 vuoden aikana keräämiini kokemuksiin potilastyöstä, sekä lääketieteen oppikirjojen sisältämään tietoon.

Ennen oppaiden ja niiden sisältämien ohjeiden käyttämistä tulee hakeutua tarvittaessa lääkärin arvioon hoitoa vaatien sairauksien poissulkemiseksi. Mikäli oireet jatkuvat oppaan ohjeista huolimatta, tulee lääkäriin hakeutua uudestaan.

Eri laboratorioiden menetelmät ja viitearvot voivat poiketa merkittävästi oppaiden sisätämissä tulkintaohjeessa käytetyistä, eikä ohje sovellu välttämättä niiden tulkintaan. Ohjeet on suunniteltu Puhti -laboratorion käyttämien menetelmien ja viiterajojen kanssa.

 

Aloita valitsemalla tästä sinua kiinnostava opas, tai tilaa kerralla useampia!

Oppaat toimitetaan digitaalisessa muodossa. Maksettuasi oppaan saat sähköpostiisi latauslinkin, josta voit ladata oppaan itsellesi. Tarkemmat tilaus- ja latausohjeet löydät sivun alalaidasta. 

Uusin opas julkaistu kesäkuussa 2020!

Tämän oppaan luettuasi ymmärrät kuinka salakavalasti stressin eri muodot romuttavat terveyttä, ja saat selkeät ohjeet tärkeimpiä stressiä aiheuttavien ja palautumista häiritsevien yllättävien asioiden selvittämiseen. Näillä ohjeilla otat ison askeleen helvetillisestä stressistä kohti sisäistä paratiisia!

Kilpirauhanen ja lihaksisto

27 -sivuisen oppaan avulla ymmärrät kilpirauhashormonitoiminnan perusteet. Opit myös kilpirauhashormonien yhteyden lihasongelmiin, lihasoireiden hoitamisesta ravintolisien avulla sekä lääkkeiden (statiinit, happosalpaajat, beta-salpaajat, nesteenpoistolääkkeet) vaikutuksesta lihasoireisiin.

Opaskirjasessa on lueteltu myös yleisimmät kilpirauhasten ja lihasten hyvinvoinnin arvioon käytettävät laboratoriotutkimukset, sekä niihin laatimani tulkintaohjeet.

Oppaan hinta on vain 10 €!

Suoliston mikrobit

Suoliston mikrobit on 18 sivuinen opas, jossa tutustutaan mm. ruoansulatuskanavan alueisiin, suoliston hyödyllisiin ja haitallisiin mikrobeihin, ohutsuolen liialliseen mikrobikasvuun ja seurauksiin sekä paksusuolen mikrobien epätasapainoon (dysbioosi).

Oppaasta saat hyödyllistä ja käytännönläheistä tietoa mm. helikobakteeri-infektiosta, sen diagnosoinnista ja hoidosta. Opas sisältää myös helppoja kyselytestejä oman suolistosi mikrobitasapainon selvittämiseksi, sekä runsaasti vinkkejä kotona kokeiltavaksi.

Oppaan hinta on vain 10 €!

Ruuansulatuksen arviointi ja tukeminen

Mikäli ruuansulatuksesi ja ravintoaineiden imeyttäminen eivät toimi tehokkaasti, et välttämättä saa riittävästi kehosi tarvitsemia ravintoaineita. Sen seurauksena osa kehosi toiminnoista alkaa heikentyä.

Tämän 27 sivuisen oppaan avulla opit ymmärtämään ruoansulatuksen tärkeyden, toiminnan ja ohjauksen. Lisäksi opit tuntemaan kehollesi välttämättömät ravintoaineet ja sen, kuinka imeytymistä ja ravitsemustilaa mitataan. Oppaasta saat helppoja vinkkejä ruuansulatuksen tukemiseksi ja optimaalisen ravitsemustilan saavuttamiseksi.

Oppaan hinta on vain 10 €!

Ruoka-ainereagointi

Helvetillinen stressi, osa 1

Rautaista tietoa ferritiinistä

Oppaassa neuvotaan, kuinka terveytesi kannalta tärkein ruoka-ainereagoinnin muoto eli immunologinen ruoka-ainereagointi, kuten keliakia, tutkitaan ja hoidetaan. Oppaassa perehdytään keliakian ja gluteeniherkkyyden eroavaisuuksiin, laktoosi-intoleranssiin, kaseiiniherkkyyteen sekä muihin immunologiseen ruoka-ainereagointiin vaikuttaviin tekijöihin.

Oppaan loppuun olemme koonneet sinulle vinkkejä gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon, sekä herkullisia reseptejä.

Oppaan hinta on vain 10 €!

Ällisty stressin moninaisista muodoista ja sen useista tavoista romuttaa terveytesi ja hyvinvointisi! 30-sivuinen opas kertoo seikkaperäisesti mitä stressi tarkoittaa, ja kuinka monipuolisesti se vaikuttaa.

Oppaassa käsitellään stressin vaikutusta mm. kilpirauhashormonitasapainoon, ruoansulatukseen, uneen, immuunipuolustukseen, sukuhormoneihin ja seksuaalisuuteen.

Lisäksi kerron HPA-akselin ja sympaattisen hermoston toiminnasta sekä katabolian ja anabolian yhteydestä stressiin.

Oppaan hinta on 12,50 €.

Tässä 22-sivuisessa oppaassa kerron mm. mikä on ferritiini ja mihin rautaa tarvitaan, kuinka raudan imeytymistä säädellään ja miksi rauta voi olla haitallista terveydelle.

Opit myös, kuinka tulehdukset ja ferritiini liittyvät toisiinsa, miten kuparin ja raudan aineenvaihdunta yhdistyvät ja miksi ferrtiini nousee sisäilmaongelmien yhteydessä.

Oppaassa kerron lisäksi, kuinka raudan määrää ja toimintaa mitataan ja matalaa ja korkeaa ferritiiniä hoidetaan.

Oppaan hinta on 12,50 €.

Tilaa Lupaus Health'n uutiskirje!

1-2 kertaa kuukaudessa julkaistavissa uutiskirjeissä saat tietoa Lupaus Health'n hyvinvointipalveluista, webinaareista, luennoista, oppaista, podcasteista, videoista ja monesta muusta hyvinvointiasi ja terveyttäsi tukevista asioista. Uutena tilaajana saat 15 % alennuksen verkkokaupassamme myytäviin oppaisiin ja videotallenteisiin!

Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta. Voit koska tahansa peruuttaa tilauksesi kirjeen lopussa olevasta linkistä yhdellä klikkauksella. Emme luovuta tietojasi eteenpäin. Tutustu rekisteriselosteeseen tästä linkistä. 

Näin tilaat oppaita

Tärkeää tietoa oppaista:

Latauslinkki toimii kolme kertaa, jonka jälkeen se vanhenee. Avaa linkki laitteella, jolla saat tallennettua oppaan myöhempää käyttöä varten.

Oppaiden ja sen sisällön kopioiminen, julkaiseminen, jakaminen ja uudelleenlähettäminen on ehdottomasti kielletty.

Kaikessa julkaisemassamme materiaalissa esitetyt laboratoriotutkimusten viite- ja tavoitetasot koskevat VAIN Puhti -laboratorion käytössä olevia analyysimenetelmiä ja viiterajoja, eivätkä välttämättä ole sovellettavissa muiden laboratorioiden käyttämiin analyysimenetelmiin ja viiterajoihin. Materiaaleissa esitettyjä viite- ja tavoitetasoja ei voi soveltaa esimerkiksi HUSLAB:ssa tehtyihin mittauksiin.