Laboratoriotutkimukset Puhti-laboratoriossa

Kun yksittäisten laboratoriotutkimusten valinta tuntuu haastavalta, niin valitse omaan tarpeeseesi parhaiten sopiva laatimani tutkimuspaketti!

Yli 16 vuoden aikana kerätyn käytännön kokemuksen ja kirjatiedon perusteella laaditut tutkimuspaketit auttavat poissulkemaan sairauksia ja löytämään oireittesi aiheuttajia.

Valmiiden tutkimuspakettien avulla hoidostasi vastaava terveydenhuollon ammattilainen pystyy arvioimaan terveydentilaasi kokonaisuutena, jolloin sinulla on paremmat mahdollisuudet saada luotettavaa apua hyvinvointisi ja elämänlaatusi parantamiseksi.

Valmiit tutkimuspaketit ovat helppoja ja kustannustehokkaita, koska ne eivät sisällä päällekkäisiä tutkimuksia. Lisäksi ostaessasi tutkimukset valmiina pakettina, saat ne huomattavasti edullisempaan hintaan!

Puhti on suomalainen yritys, joka tarjoaa parasta palvelua hyvinvoinnin mittaamiseen ja kehittämiseen

Puhti-testit voit ottaa jo yli 20 eri paikkakunnalla. Näytteet otetaan kumppanimme SYNLABin laboratorioissa, jotka löydät tästä

Ajanvarauksen lähimpään Puhti-laboratorioon voit tehdä kätevästi verkossa.

Osta ensin haluamasi testipaketit Puhdin omasta verkkokaupasta, ja varaa sen jälkeen aika näytteenottoon.

Vapaat näytteenottoajat voit tarkastaa täältä

Muista kuitenkin ostaa testipaketti ennen kuin varaat ajan!

Valitse alta haluamasi tutkimuspaketti tai osta useampia kerralla

Ruoka-ainereagointi

Tämä tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, jotka kertovat reagoinnista gluteenille ja laktoosille.

Kudostransglutaminaasia (tTGAbA) ja vehnän gliadiinia (DGPAb) kohtaan syntyvät vasta-aineet paljastavat keliakian ja kokemuksen mukaan myös herkkyyden gluteenille.

 

Ruoansulatus ja helikobakteeri

Tämä tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joilla arvioidaan mahalaukun terveyttä ja toimintaa. Testit sisältyvät GastroPanel-tutkimukseen.

GastroPanel on verikoetutkimus, jolla arvioidaan mahalaukun vatsahappojen ja pepsiinin eritystä ja todetaan helikobakteeri-infektio.

Imeytyminen

Tämä tutkimuspaketti sisältää viisi testiä, jotka mittaavat ravintoaineiden imeytymistä ruoansulatuskanavan eri osista.

Tavoitetasoissa poikkeavat arvot liittyvät usein riittämättömään ravintoaineiden saantiin, ongelmiin ruoansulatuksessa tai imeytymisessä.

Tulehduspaketti

Tämä tutkimuspaketti sisältää kolme testiä, jotka kertovat elimistön tulehdusreaktiosta.

Täydellisen verenkuvan (TVK) leukosyytit eli tulehdussolut kertovat immuunipuolustuksen toiminnasta. 

Lasko eli senkka (La) nousee useissa tulehduksellisissa sairauksissa. Se toimii hyvin mm. reumaattisten tulehdusten mittarina. 

CRP on maksan tuottama tulehdusmerkkiaine, joka nousee erityisesti bakteerien aiheuttamissa tulehduksissa. Puhdissa mitataan aina ns. herkkä-CRP.

MAksapaketti

Tämä tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joilla arvioidaan maksan hyvinvointia.

Maksa tarvitsee runsaasti välttämättömiä ravintoaineita, kuten aminohappoja ja antioksidantteja, käsitellessään myrkkyjä ja tuottaessaan proteiineja.

Tämän vuoksi maksa-arvot kertovat oksidatiivisesta stressistä ja ravitsemustilasta.

Verensokeri ja kolesteroli

Tämä tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joilla arvioidaan verensokeria ja tutkitaan kolesteroliarvot.

Aamun paastosokeri (fS-Gluk) kertoo veren sokeripitoisuuden usean tunnin paaston jälkeen. 

Sokeroitu hemoglobiini-A1c (HbA1c) eli ns. ”pitkäsokeri” antaa pelkkää aamun paastosokeriarvoa paremman kuvan keskimääräisestä veren sokeripitoisuudesta.

Insuliini on haiman tuottama hormoni. Tyypin I diabeteksessa haima ei tuota insuliinia riittävästi ja tyypin II diabeteksessa insuliinin toiminta on heikentynyt. 

Lisämunuainen

Tämä tutkimuspaketti sisältää neljä testiä, joilla arvioidaan lisämunuaisen toimintaa.

Lisämunuainen erittää stressihormoni kortisolia ja sukuhormoneihin kuuluvaa DHEAS-hormonia. Stressin seurauksena kortisolin eritys lisääntyy ja stressin pitkittyessä DHEAS-hormonin eritys heikentyy.

Natriumin (Na) ja kaliumin (K) eli suola-arvojen pitoisuuksia ohjaavat lisämunuaisen erittämät suolahormonit kortisoli ja aldosteroni. Tämän vuoksi suola-arvot kuuluvat lisämunuaisen tutkimuspakettiin.

Kilpirauhashormonit

Tämä tutkimuspaketti sisältää kolme testiä, joiden avulla saadaan kattava kuva kilpirauhasen toiminnasta ja kilpirauhashormonien säätelystä.

TSH kertoo aivolisäkkeen toiminnasta, T4V kilpirauhasen erittämistä hormonivarastoista ja T3V vaikuttavan kilpirauhashormonin pitoisuuden veressä.

Näitä tutkimuksia käytetään kilpirauhassairauksien tutkimiseen ja hoidon seurantaan.

Tyreoidiittipaketti

Tämä tutkimuspaketti sisältää kolme kilpirauhastulehdusta eli tyreoidiitteja osoittavaa testiä.

Tyreoideaperoksidaasia (TPOAb) ja tyreoglobuliinia (TyglAb) kohtaan muodostuvat vasta-aineet liittyvät Hashimotin tyreoidiittiin eli kilpirauhasen vajaatoimintaa aiheuttavaan autoimmuunitulehdukseen.

TSH-reseptoria (TSHrAb) kohtaan muodostavat vasta-aineet liittyvät Basedowin eli Gravesin tautiin. Se on kilpirauhasen autoimmuunitulehdus, joka aiheuttaa usein kilpirauhasen liikatoiminnan. 

löydät kaikki tutkimuspakettimme tästä